UNESCO Werelderfgoed: Hoogoven - Staalfabriek Völklingen - Duitsland

 Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed, dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld en waarvan het van groot belang wordt geacht om het in goede staat te behouden.

Als ik op mijn reizen in de buurt kom van een Werelderfgoedplaats, dan maak ik van de gelegenheid gebruik om er een foto van te maken en die plaats ik dan op mijn site.

Klik bovenaan op één van de door mij bezochte landen en vind de erfgoedplaatsen, die ik daar bezocht heb.

U ziet nu een collage van foto's. 

U kunt ervoor kiezen zelf de foto's stuk voor stuk handmatig te bekijken door met de cursor op het pijltje te klikken, maar als u Adobe Flash hebt toegestaan om daarmee mijn site te bekijken, dan ziet u -nadat u op de eerste foto hebt geklikt- rechtsboven de foto het vakje "Diavoorstelling" staan. Klikt u hierop, dan krijgt u de foto beeldvullend te zien. Het onderschrift geeft de motivatie weer van de UNESCO, waarom de plaats als erfgoed van de wereld is geregistreerd en wanneer dit is gedaan. Start de diavoorstelling door boven op het pijltje te klikken en zet de cursor buiten beeld; nu komen de wereld-erfplaatsen automatisch voorbij in volgorde van de datum van inschrijving in het register.

Vindt u, dat de dia's te snel voorbij gaan, dan stopt u de automatische gang en kunt u onderaan foto voor foto aanklikken en het beeld zo lang laten staan, totdat u het de motivatie van de UNESCO volledig hebt gelezen en de foto goed hebt bekeken.

Druk op "Esc" en u verlaat de serie van dit land.

 

           De verborgen stad van het Incarijk:  Machu Picchu in het Andesgebergte van Peru.